ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ

Το Ρέικι είναι μία πανάρχαια ενεργειακή θεραπευτική τεχνική, που ξαναήρθε στο φως και αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία από τον Βουδιστή μοναχό Dr Mikao Usui (Μικάο Ουσούι). Πρόκειται για μια τεχνική που βασίζεται στη ζωτική συμπαντική ενέργεια, που ρέει σε όλα τα έμβια όντα. Σε αυτήν την ενέργεια που δίνει ζωή.

Το Ρέικι δίδεται με την εναπόθεση των χεριών του θεραπευτή ελαφρώς πάνω από το σώμα του θεραπευόμενου, ο οποίος μπορεί να νοιώσει την ενέργεια να τον διαπερνά ως ένα κύμα ζέστης ή κρύου, ή ακόμη να αισθανθεί γαλήνη και ηρεμία.

Το Ρέικι εφαρμόζεται σε περισσότερα από 800 νοσοκομεία στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες, γιατί επιτυγχάνει την βαθιά χαλάρωση του ασθενούς ώστε να δεχτεί ευκολότερα τη θεραπεία, καθησυχάζει από την προ-εγχειρητική ένταση και το άγχος και βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση. Σε αρκετές χώρες μάλιστα, συστήνεται ως συμπληρωματική αγωγή για ανακούφιση από το έντονο στρές, τα ψυχοσωματικά προβλήματα, τους πόνους και για αποτοξίνωση του οργανισμού.

 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ

  • Usui Reiki, Komyo Reiki (επίπεδα 1, 2, 3Α, 3Β)

Το Ρέικι διδάσκεται σε τέσσερα επίπεδα, ως κλασική εισαγωγή στον ενεργειακό και πνευματικό δρόμο, και προσφέρει τη δυνατότητα αυτοθεραπείας και θεραπείας όλων των έμβιων όντων του πλανήτη.

Με το 1ο επίπεδο γίνεται ένας ενεργειακός συντονισμός και ανοίγουν τα κανάλια της ενέργειας στο σώμα, ώστε να επιτυγχάνεται η αυτοθεραπεία του ατόμου.

Με το 2ο επίπεδο η δυνατότητα της αυτοθεραπείας πολλαπλασιάζεται και δίδονται τρία σύμβολα – κλειδιά, με τα οποία ο θεραπευτής μπορεί πλέον να προσφέρει ρείκι και σε άλλα άτομα.

Τα επίπεδα 3Α και 3Β απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να γίνουν δάσκαλοι του Ρέικι για να εκπαιδεύουν άλλα άτομα σε αυτήν την τεχνική, ή και επαγγελματίες θεραπευτές. Σε αυτά τα δύο επίπεδα δίδεται ένα ακόμη επιπλέον σύμβολο – κλειδί.

Σε όλα τα επίπεδα δίδεται βιβλίο με γενεαλογία και δίπλωμα.

  • Karuna ReikiR

Το Karuna Reiki διδάσκεται σε δύο επίπεδα: Master Healer και Master Teacher. Βοηθά θεραπευτές Ρέικι επιπέδου 3Α και δασκάλους στους οποίους και απευθύνεται, να εξελίξουν το αισθαντικό και πνευματικό τους επίπεδο, με νέες ποιότητες, σε ανώτερα επίπεδα. Ως σύστημα δημιουργήθηκε από το William Lee Rand, το 1994 (ΗΠΑ).  Το Karuna Reiki έχει ως οδηγούς ανώτερες πνευματικές οντότητες.

Δίδεται εγκεκριμένο διεθνές δίπλωμα και βιβλίο από το International Center for Reiki Training.

  • Lightarian ReikiTM (6 επίπεδα μόνο για δασκάλους Karuna Reiki)

Το Lightarian Reiki δόθηκε από τον αναληφθέντα δάσκαλο Βούδα μέσω της Ann Mary Zelm, για να βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα νέο είδος ανθρώπων που θα αλλάξουν τον Πλανήτη. Είναι μια καθαρή ακτίνα Ρέικι, η οποία έχει μετρηθεί και επιστημονικά.

Γίνεται εγγραφή στον Ινστιτούτο Lightarian και δίδεται πιστοποιητικό από τον διδάσκοντα.

  • Συστήματα ενδυνάμωσης LightarianTM (Angelic LinkTM, Lightarian RaysTM)

Είναι συστήματα που δόθηκαν στην Ann Mary Zelm μέσω ενός σεραφείμ Ρόζ Αύρα, για να βοηθηθούν όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους, αλλά και στην πνευματική τους εξέλιξη. Κατά την εκπαίδευση μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιούμε αυτές τις ενέργειες.  Με το πέρας της εκπαίδευσης γίνεται εγγραφή από τον διδάσκοντα στο Ινστιτούτο Lightarian. Για την εκμάθηση, δεν είναι απαραίτητες προηγούμενες μυήσεις σε άλλα συστήματα.

Δύο επίπεδα:

  • Α΄   τεσσάρων Αρχαγγέλων
  • Β΄   πέντε δασκάλων αναληφθέντων και των δασκάλων της Πηγής.

 

 

Οι 5 Αρχές του Usui

mikau usui Reiki, Ρέικι, Σαμπάλλα

Μόνο για σήμερα:

Μη θυμώνεις

Μην ανησυχείς

Να είσαι ευγνώμων

Να δουλεύεις σκληρά

Να είσαι ευγενικός με όλους