Κωνσταντίνος Στάθης, Δάσκαλος, Θεραπευτής ΡέϊκιΓεννήθηκα τον Απρίλιο του 1954 στην μετεμφυλιακή –μεταπολεμική Αθήνα, σε μια εποχή που η έννοια της προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης θεωρείτο μεγάλη πολυτέλεια, έως και δεισιδαιμονία, όχι όμως άπιαστο όνειρο για μένα! Θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρό παιδί, να κοιτάζω πότε βαθιά μέσα μου, και πότε… εκεί ψηλά, στην προσπάθεια να ενωθώ με το άπειρο, να ανακαλύψω αυτό το κοινό που θα με συνέδεε με τη φύση και τους συνανθρώπους μου.

Εργάστηκα για 31 χρόνια στην Ελληνική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (ΕΑΒ / HAI) ως μηχανικός αεροσκαφών, με ειδίκευση στα μαχητικά αεροσκάφη και στα ελικόπτερα, και υπηρέτησα αυτόν τον τομέα με αφοσίωση, ως το 2010. Παράλληλα, η αγάπη μου για την μελέτη της Αρχαίας Ελληνικής Σοφίας και η φιλοσοφική τοποθέτηση που προέκυψε μέσα από αυτήν, αλλά πάνω από όλα η θέληση για προσφορά στον άνθρωπο και στον πλανήτη, στάθηκαν καθοριστικά για την πορεία μου.

Με το πλήρωμα του χρόνου, θαρρείς ότι η μία «σύμπτωση» διαδεχόταν την άλλη, ώσπου τελικά άνθρωποι και καταστάσεις με οδήγησαν εκεί που πάντα ένοιωθα να ανήκω, στον κόσμο των ενεργειακών θεραπειών. Αυτό με βοήθησε να έρθω σε επαφή με σπουδαίους πνευματικούς δασκάλους.  Έτσι, διδάχτηκα το αυθεντικό Usui Reiki Ryoho, το Karuna Reiki, το Komyo Reiki, τα συστήματα Lightarian (Angelic Link, Lightarian Rays, Lightarian Reiki), το Κρυσταλικό Ρέικι, και όλα τα επίπεδα του πνευματικού δρόμου της Σαμπάλα (Shamballa), τα οποία διδάσκω και χρησιμοποιώ για τις θεραπείες μου, από το 2003. Η ανάγκη μου για μια σφαιρική, συμπληρωματική προσέγγιση των ενεργειακών θεραπειών έφερε αργότερα την εκμάθηση και τις πιστοποιήσεις στα Ανθοϊάματα Bach, στη Rejuvence, στην Τέχνη του Εκκρεμούς…

Το Ρέικι, η Σαμπάλα και όλα τα ενεργειακά συστήματα που διδάσκω με αγάπη, ευθύνη και αφοσίωση, δεν αξιοποιούνται μόνο ως ενεργειακές θεραπείες για την ανακούφιση του ψυχικού, κυρίως, και σωματικού ανθρώπινου πόνου, αλλά και ως μονοπάτια πνευματικής εξέλιξης, που ο καθένας μπορεί να ακολουθεί σύμφωνα με το εσωτερικό του πρόσταγμα.

Η επιστροφή στην Σμύρνη, τον τόπο των προγόνων μου, το 2014, ήταν εμπειρία ζωής για μένα γιατί ενδυνάμωσε μέσα μου την ιδέα, για το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς και να τιμά τις ρίζες του, ως απαρχή και εφαλτήριο μιας πορείας με πνευματικότητα και συμπαντική σύνδεση.

Δείτε τη συνέντευξή μου στο omorfizoi.gr

ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ

  • «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», αποτελεί για μένα ιερό ρητό και στάση ζωής, για αυτό ασκούμαι πολύ και ειδικότερα στο τρέξιμο. Είμαι μαραθωνοδρόμος, δρομέας υπεραποστάσεων και στίβου.
  • Θαυμάζω απεριόριστα την αριστοτελική σοφία και όλα όσα είπε και ανέλυσε ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος και μύστης. Δεν υπάρχει μικρή ή μεγάλη πτυχή της ζωής μου, που να μην ‘τον βρίσκω’ μπροστά μου… Όλα όσα μας άφησε ως κληρονομιά, αναλύουν και εξηγούν τα πάντα.
  • Ο ρους και τα γεγονότα της Ελληνικής και παγκόσμιας Ιστορίας έχουν για μένα ύψιστη σημασία, γιατί αν δεν γνωρίζεις από πού ήρθες, δεν πρόκειται να καταλάβεις προς τα που πας.